Velkommen

HØST I
ØSTFOLD

Friluftsliv • Kulturliv • Uteliv

 
 

Nyttige guider i høst
 

 

ØSTFOLDGUIDE Utgave høst og jul
Siste uke i oktober 2017

Utgaven for høst/jul tar for seg hele perioden november og desember. Årets siste to måneder er hektiske måneder for de fleste, og mange kobler av med kultur- og uteliv på Østfolds mange scener, restauranter og utesteder. Vi tar pulsen på fylket og gir deg Østfolds største oversikt på friluftsliv, kulturliv, shopping og uteliv.

ØSTFOLDGUIDE Høstferieutgaven
Siste helg i september 2017

Det nye digitale magasinet, Østfold, guider deg gjennom hele fylket - både langs kysten og stedene innaskjærs, til langt inn i Østfolds villmark. I magasinet finner du innholdsrike oversikter som sørger for at du blir godt kjent med Østfold Er du på besøk i fylket vil magasinet være nyttig som en guide og du får det aller beste ut av oppholdet i Østfold. 

FREDRIKSTADGUIDE HVALERGUIDE
Første uke i november 2017

Den sjarmerende byen Fredrikstad og det spektakulære øyriket Hvaler kompletterer hverandre med historie, landliv, byliv, friluftsliv, gastronomi, kunst og kultur.  De to nesten sammenvokste nabokommunene ligger bare noen få holmer fra hverandre. Både Fredrikstad og Hvaler er kjent for sine vakre strender og fortryllende skjærgårder.  Til sammen utgjør de et mangfoldig søskenpar som tilbyr de besøkende helt ulike stemninger. 

 
 

Snart festaften

Elgjakten er hellig for landets jegere, unntatt på Hvaler. I Norges sydøstligste øyrike er nemlig høstens hummermåltid mer høytidelig enn selve julemiddagen. Fra 1. oktober er det lovlig for alle å fange hummer. Yrkesfiskere, hobbyfiskere, og "den vanlige mann/kvinne" - er alle ute i egen båt for å trekke opp høstens sorte gull. 

 

 

Restaurantguide

 

Himmelske smaker

For noen få år tilbake ble Østfold sett på som et traust landbruksfylke, og ikke så mye mer enn det. Spesielt de siste 5 årene har fylket virkelig blitt satt øverst på matkartet, både hva gjelder gode spisesteder og lokale produsenter av de herligste råvarer.

 

Fotturer Sykkelturer

Ah - klare og vakre høstdager! Om høsten kan vi beundre skogens kortvarige men blendende forvandling. Før naturen går i dvale og møter Kong Vinter, så tar den på seg finstasen og viser seg i sin sterkeste fargeprakt  rødt, gult, oransje, brunt, og purpur. For en friluftsentusiast, så er det vel få lukter som slår skogens lukt av natur i forfall. Østfolds magiske kyststrekning og alle skogområder innaskjærs serverer deg et utall nettverk av stier som gir deg disse flotte naturopplevelsene nå på høsten og ellers året rundt, selvfølgelig  ;-) 

 

 

Kunst Kultur

 

 

 

 
 

Hva skjer?

Høsten er en tid hvor vi samles på de ulike kulturarenaene oftere enn ellers i året. Få oversikt over hva som skjer av arrangementer i Østfold. Her finner du alt som skjer daglig av aktiviteter, konserter, festivaler, utstillinger, og ellers alt innen kulturliv og sport.

 
 

Vi kan knapt vente

Sommeren 2019 skal det internasjonale seilskipsmiljøet med sine stolteste fullriggere seile inn til byen for å arrangere verdens største seilskipsarrangement - The Tall Ships Races. Vi har startet nedtellingen med egen nedtellingsklokke.Vi gleder oss så mye til dette arrangementet, kanskje gjør du det og?