Back to All Events

Brand - Sandefjord kirke

23755747_1722616201095734_7937431111166862260_n.jpg

5.februar klokka 19.00 Sandefjord kirke

Suksessen er tilbake!

Teater Ibsen har fått en rekke henvendelser fra hele landet om vi ikke skal spille flere forestillinger av Brand - og nå skjer det!

Brand er et av Henrik Ibsens aller største dramaer, i dobbel betydning. Stykket er like storslått som Peer Gynt, like banebrytende som Et Dukkehjem, like foruroligende som Lille Eyolf, og like hjerteskjærende som Vildanden. Men ikke noe annet Ibsendrama er like monumentalt, hardtslående hensynsløst, og tolket på så mange ulike måter.

Skal vi forstå Brand som en idealist, eller som en fundamentalist? Er han forblindet i sin tro, eller skal han vise oss den rette vei? Og hvorfor hevder Ibsen at "Brand er meg selv i mine beste stunder", når Brands handlinger fører med seg så mye lidelse?

I Teater Ibsens oppsetning flytter vi dramaets tro, tvil og makt inn i kirkerommet. Vi lar presten Brand virke som prest, på ordentlig. Forestillingene blir utelukkende spilt i kirker, og en av Europas aller beste organister, Kåre Nordstoga, tonesetter forestillingen.

Vi lover en magisk kveld!

Av: Henrik Ibsen
Bearbeidet av: Ida Høy og Thomas Bye
Instruktør: Ida Høy
Scenografisk kons: Hans Georg Andersen
Kostymedesign: Gjøril Bjercke Sæther
Lysdesign: Erik Spets Sandvik
Lyddesign: Gunnar Innvær
Orgel/musikk: Kåre Nordstoga

Rolleliste:
Brand: Thomas Bye
Einar: Kasper Skovli Botnen
Agnes: Mari Dahl Sæther
Doktoren: Ola Otnes
Kvinnen: Mathilde Skarpsno
Fogden: Hadle Reisæter
Moren: Sylvia Salvesen
Organist: Kåre Nordstoga

Later Event: February 5
Gitarkurs på Ranvik ungdomsskole