Back to All Events

Gerd Hammerstad: Joyce Carol Oates – hvor er det blitt av den am - Sandefjord bibliotek

25354172_1768068583225292_125432253667456208_n.jpg

Joyce Carol Oates er en av USAs betydeligste forfattere, og troner hvert år høyt på kandidatlisten til Nobelprisen i litteratur. Med over 100 boktitler er hun også en av de mest produktive forfatterne i verden, hun skriver i høyt tempo og med høy kvalitet. Hun er blitt kalt alt fra samfunnsrefser, fantasiforfatter, til sosialrealist og feminist, til poet og dronningen av dårlige tweets. Hennes persongalleri strekker seg over hele spektret, fra fattige som lever under håpløse kår til velutdannede, velstående bymennesker. Samtidig som hun blottlegger deres sårbarhet, viser hun oss en motstandskraft som kan være svært vanskelig å forstå. I dette foredraget tar jeg for meg noe av hennes mangslungne forfatterskap, og hennes store prosjekt: Å studere enkeltmennesket i USA og forstå hvorfor det handler som det gjør.

Gerd Hammerstad er cand. philol. med fagene engelsk, pedagogikk og litteraturvitenskap, med hovedfag i angloamerikansk litteratur. Hun har arbeidet i mange år som foredragsholder og lektor i engelsk og psykologi, har skrevet lærebøker, noveller, petiter og dikthefter. Hennes roman «En klegg i klisjeenes dal» kom ut i 2012.

Earlier Event: January 23
Bli Sprekere Puls - Bugårdshallen